Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Michel Boeijen.

Sinds 1982  reis, begeleid, en ondersteun ik wereldwijd expedities en tv-producties voor oa National Geographic, de BBC,  bioloog Freek Vonk en Talpa.

Als kind al verslond ik survival boeken. Het  duurde dan ook niet lang voor ik mijn tentje opzette voor mijn eerste spannende nacht, diep in het bos. Veertien jaar moet ik zijn geweest toen ik mijn eerste 'expeditie' organiseerde.

 

 

In de veenmoerassen in de buurt at ik samen met vrienden zelf gevangen rietvoorns en kauwden we smakelijk op varenwortels en berkenbladeren.

's Avonds bij het kampvuur waren we het roerend eens: 'Het leven was mooi...

Het gevoel van  'een zijn met de natuur' was overweldigend. Het werd mijn passie. En dat heeft mij heeft gemaakt tot wie ik nu  ben."

Nauwelijks vier jaar na mijn eerste avontuur werd het tijd voor het grote werk. Met een groep vrienden vertrok ik naar Zuid-Amerika.  

Een prachtige reis , maar op het het gebied van uitrusting was het een regelrecht fiasco. We sjouwden door het oerwoud met tientallen kilo's aan materieel dat we absoluut niet nodig hadden en zochten in onze plunjebalen vergeefs naar de op dat moment onontbeerlijke survivalspullen. 

Het was een wjze les waar ik  nog steeds om kan lachen. Alles in onze uitrusting brak, scheurde of was lek. 

 

Inmiddels  zijn we ruim 35 jaar verder en heb ik meer dan 100 professionele expedities begeleid voor grote opdrachtgevers, waaronder National Geographic, de BBC,  bioloog Freek Vonk en Talpa.

Het avontuur heeft mij naar de meest bijzondere en afgelegen plekken op aarde gebracht, van woestijnen tot de Noordpool en van de Amazone tot Micronesië. Uiteindelijk heb ik mij gespecialiseerd in expedities in de tropen, met als uitvalsbasis Suriname. Daar  ben ik ruim 10 jaar geleden het kano outdoorbedrijf Suriname Kayak Adventures  gestart.(www.ska-sr.com)

 

 Het tropisch regenwoud van Zuid-Amerika is echt mijn grote liefde. Vooral diep in het oerwoud - waar geen mensen wonen en de dieren niet schuw zijn - voelt voor mij als thuis. 

Tijdens al die reizen heb ik geleerd dat een goede uitrusting echt het verschil kan maken tussen het wel of niet slagen van een expeditie.  Gebroken tentstokken, lekke tenten en slaapmatjes, 'astronautenvoedsel' dat niet te vre.. was; het kon de sfeer tijdens een unieke expeditie allemaal behoorlijk beïnvloeden. 

Het opbouwen van de perfecte uitrusting werd dan ook zo ongeveer mijn missie.  

Omdat ik hoge eisen stel maar nergens de 'perfecte tent' kon vinden, heb ik twee jaar geleden besloten  om een eigen tentenlijn te ontwikkelen. 

Tijdens onze expedities door het oerwoud slapen we vooral op de rotsen langs de rivier om dat dit het veiligst is. In het oerwoud zitten slangen, schorpioenen en andere dieren die je nachts liever niet tegen komt als je er even uit moet.

Inmiddels is mijn 'perfecte' tent op de markt.  Hij heeft een extra sterk grondzeil en is ook zonder haringen op te zetten. Het tentdoek kan de zwaarste tropische regenbuien weerstaan.  De binnentent is volledig van gaas en heeft twee ingangen. Dit is voor een optimale doorluchting en voorkomt dat je over je reisgenoot moet kruipen wanneer je je tent uit wil en deze nog ligt te slapen.

Misschien ontmoeten we elkaar een keer bij het kampvuur? Als we onze tenten hebben opgezet bij een soela (waterval) in het betoverende groene hart van Suriname.

Tot dan. 

Een warme groet,

Michel

Rating: 4.0909090909091 sterren
11 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Astrid Valks
2 maanden geleden

Heb een aantal expedities met Michel mogen meemaken en vind zowel de tenten als de branders echt geweldig! Ook ideaal tijdens (wild) camping trips waar je soms super snel je tent moet hebben opgezet en geen tijd hebt om ook nog de tent vast te zetten met touwen. De free standing formule helemaal top! De brander is echt licht en heel gemakkelijk te gebruiken. Kijk uit naar meer producten in zijn assortiment!

Gijs van Hulst
een jaar geleden

Dag,

Ik twijfel tussen de 1 of 2 persoons expeditietent. Kampeer (fiets) alleen, en heb als bagage 4 ortlieb fietstassen. Zou dat lukken?
Vraag: kan ik de tenten ook ergens zien staan…? Graag uw reactie,

Met vriendelijke groet,
Gijs van Hulst
Van Goghhof 48
1628xj Hoorn

Hans Houweling
een jaar geleden

Expedition Tent T1 - Donker Groen - 1 Persoons. Omdat ik een cadeaubon heb van Bol.com wil ik deze daar bestellen. Zie op jullie site je er een lichtgewicht brander bij krijgt. Krijg ik dat ook wanneer het bij Bol.com bestel?

Groet, Hans

Astrid Valks
3 jaar geleden

SUPERRRRRR website!!!

Jolenta mast
4 jaar geleden

Hi,
Ik zag een advertentie voor je tent in het tijdschrift van WWF. Daarbij staat dat je een deel van de opbrengst van de verkoop aan hen doneert. Hoe groot is dat deel? En geldt dat voor alle tenten?
Vriendelijke groet,
Jolenta Mast